IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Макао от залагания за април нараснаха по-малко от очакваното

Предстоящите празници в Китай могат да дадат нов тласък на туризма

11:12 | 01.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Billy H.C. Kwok/Bloomberg</em></p>

Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg

Приходите на Макао от залагания са нараснали по-малко от очакваното от анализаторите през април. Това е третият пореден месец, в който бизнесът с казина дава разочароващи резултати, докато Макао очаква възстановяването на пътуванията по света, пише Bloomberg.

Брутните приходи на игралните оператори са нараснали с 1,014% през април до 8,4 млрд. патака (1,1 млрд. долара), сочат данни на Бюрото за инспекция и кординация на залозите. Анализаторите очакваха ръст от 1,054%.

Приходите са се увеличили с 1% спрямо предходния месец, но са с 65% по-ниски спрямо тези от април 2019 г., преди началото на пандемията.

Новото повишение е сравнено със слабите резултати от миналата година, когато Пекин наложи строги ограничения на пътуванията, за да се справи с вируса. През април 2020 г., докато пандемията набираше сили, приходите от казината потънаха с рекордните 97% до под 100 млн. долара.

Макао все още се опитва да привлече играчите от континенталната част на Китай, които са спирани от по-тромавите процедури за издаването на визи, както и от изискваните тестове за Covid-19, нужни за преминаване на границата.

Дневните посещения в Макао продължават да се повишават през април, достигайки най-високото си ниво от началото на пандемията, твърди Туристическата служба в Макао. Възобновяването на вътрешните пътувания в Китай може допълнително да подкрепи броя на посетителите в Макао.

Почивките за Златната седмица в Китай се очаква да увеличат приходите на игралните оператори, а Melco Resorts & Entertainment и MGM China Holdings прогнозираха, че ще имат силно представяне около празника.

Китайският туристически портал Qunar.com показва, че броят на резервациите на хотелски стаи в Макао за Златната седмица са скочили със 17% спрямо предпандемичните нива от 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още