IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Манчестър Юнайтед спадат с 10% през третото тримесечие

Финансовите резултати на отбора през годината ще отразят пропускането на Шампионската лига, каза изпълнителният директор Ед Удуърд

17:08 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>снимка: Ройтерс</em></p>

снимка: Ройтерс

Приходите на 20-кратния английски шампион Манчестър Юнайтед падат с 10% до 88,7 млн лири през първото тримесечие на финансовата му година, обяви клубът, цитиран от BBC.

Основната причина за слабите резултати е това, че отборът не се класира за участие в Шампионската лига, като по този начин пропусна да получи допълнителни пари от спонсора си Nike. Пропускането на тазгодишното издание на турнира също така понижава и приходите от мачове и телевизионни права.

Спадът на приходите между юли и септември все пак бива компенсиран донякъде от по-ниските разходи за заплати. Те намаляват с 6,6% спрямо година по-рано, най-вече заради по-ниски възнаграждения на футболистите.

От клуба потвърдиха очакванията си годишни приходи да бъдат между 385 и 395 млн лири, което е с около 40 млн лири по-малко спрямо предходната година.

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд посочи, че  резултатите на отбора през финансовата 2014/15 г. ще отразят пропуснатото участие в Шампионската лига.

Удуърд обаче също така заяви, че отборът е подписал най-голямата спонсорска сделка за екипировка в историята на спорта през първото тримесечие. Става въпрос за споразумението на клуба с германския концерн Adidas, което влиза в сила в началото на сезон 2015/16 г. и е на стойност 750 млн. лири в срок от 10 години.

Освен сделката с Adidas „червените дяволи“ подписаха още 5 договора за спонсорство между юли и септември.

Манчестър Юнайтед се намира на седмо място във Висшата лига, изоставайки с 13 точки от лидера Челси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още