IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от хазарт в Макао намаляват за пръв път от над 2 години

Спадът вероятно се дължи на забраната на пушенето, която влезе в сила на 1 януари

22:53 | 01.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Приходите от хазарт на китайската територия Макао са се свили с 5% през януари на годишна база – първият спад от над две години. Апетитът към хазарт е отслабнал на фона на забавящия се икономически растеж и засилващите се насрещни ветрове от търговската война САЩ-Китай, съобщава Ройтерс.

Специалният административен регион отчете приходи от 24,9 млрд. патака (3 млрд. долара) спрямо 26,3 млрд. патака година по-рано, заяви службата по инспекция и координация на хазарта на Макао в петък.

Спадът вероятно се дължи на забраната на пушенето, която влезе в сила на 1 януари, както и на по-мрачните настроения сред ВИП играчите преди Китайската нова година през февруари, казват анализаторите.

Данните съответстват на очакванията на анализаторите, които прогнозираха приходите да намалеят с до 12% или да останат без промяна.

Макао, разположен на южния бряг на Китай и единственият законен хазартен център в страната, изключително много разчита на хазартните приходи за финансите си, тъй като данъците от казината формират над 80% от приходите на местното правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още