IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадена е първата къщичка от олимпийското село в Сочи

Новият собственик на имота плати 8,8 млн. рубли за 32 кв. метра

17:28 | 28.09.15 г.
Продадена е първата къщичка от олимпийското село в Сочи

Първата къщичка от олимпийското село в Сочи беше продадена на търг за 8,8 млн. руски рубли (134 хил. долара), става ясно от обява на официалния сайт на администрацията на Сочи. Новият собственик на имота е жител на Подмосковието.

Къщичката се намира в специална зона, част от културно-историческото наследство на Русия. Това означава, че в този участък повече няма да се строи, а съществуващите сгради, построени за Олимпийските игри, няма да могат да бъдат достроявани и дори и след реконструкция ще останат с височината си до 12 метра.

Продадената на търг къщичка е с площ от 32 кв. метра. Първоначалната й цена беше 8,7 млн. рубли.

Първоначално имотите в олимпийското село бяха собственост на държавната корпорация „Олимпстрой“. По-късно обаче собствеността беше прехвърлена на общината, която провежда търговете за продажбата им. На първия търг се появиха двама кандидати. 

Мястото действително е уникално, коментира директорът по въпросите на недвижимите имоти в общината Владимир Пермяков - наблизо се намират спортните съоръжения, на които се проведоха състезанията от зимните игри в Сочи. Те се използват и сега за множество руски и международни спортни прояви. 

Следващият търг ще бъде на 8 октомври, като Сочи има да продаде още около 50 имота с площ между 32 и 276 кв. метра.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още