IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на кубински пури са продължили да растат и през 2018 г.

Кубинските пури се продават в около 150 страни, като основният им пазар са Испания, Китай, Франция, Германия и самата Куба

11:33 | 19.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Куба е продала пури за 537 млн. долара през 2018 година, което е повишение със 7 на сто спрямо предходната година въпреки засилването на световното движение срещу тютюнопушенето. Това съобщи кубинският монополист Habanos, цитиран от ДПА.

Пазарът на тютюневи изделия винаги е обкръжен от все по-сложни регулации, посочи вицепрезидентът на Habanos за бизнес развитието Хосе Мария Лопес Инчаурбе.

"В страните от Залива имахме 100-процентово увеличение на продажби на обществени места. Можете да си представите влиянието на това", каза той при откриването на 21-вия фестивал на Кубинските пури.

Habanos е съвместно дружество на държавната Cubatabaco и испанската Altadis, която е собственост на британския гигант в сектора Imperial Tobacco.

Различните марки пури, произвеждани от компанията, включително Montecristo и Cohiba, се равняват на 70 процента от 140-те милиона пури, продадени в света миналата година.

Продажбите се увеличават, въпреки че кубинските пури са забранени в САЩ, чиито граждани могат да внасят само малки количества за лична употреба при посещение на острова.

Кубинските пури се продават в около 150 страни, като основният им пазар са Испания, Китай, Франция, Германия и самата Куба. Европейският пазар поема 53 процента от продажбите на Habanos.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още