IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на LVMH за тримесечието са по-добри дори и от тези през 2019 г.

Приходите на звеното за модни и кожени продукти нараснаха с 52% на органична основа спрямо година по-рано, показва отчетът на компанията

20:21 | 13.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Продажбите на конгломерата за луксозни стоки LVMH през първото тримесечие са отбелязали изненадващ ръст, изпреварвайки стойностите за същия период на 2019 г. на фона на по-бързото възстановяване от пандемичната криза в сектора.

Приходите на звеното за модни и кожени продукти нараснаха с 52% на органична основа спрямо година по-рано, се казва в съобщение на компанията, цитирано от Bloomberg. Анализаторите очакваха ръст от 30%. Подразделението бе ключово за LVMH по време на кризата, радвайки се на успеха на марки като Dior и Louis Vuitton.

Знак за доброто възстановяване на компанията е и фактът, че представянето от първото тримесечие изпреварва това от същия период на 2019 г. Общо органичните продажби растат с 8%.  

Цената на американските депозитарни разписки на LVMH нараснаха с около 4% след публикуването на резултатите.

Продажбите на компанията може да са знак за това доколко добре водещите модни къщи са успели да задържат търсенето на пазари като Китай, който почти се възстанови от пандемията и магазините на много места там вече са отворени.

Приходите на компанията като цяло са се увеличили с 30% на органична основа до малко под 14 млрд. евро. Очакванията на анализаторите бяха за 12,7 млрд. евро.

Пазарите в САЩ и Азия отбелязват силен растеж, но този в Европа все още е засегнат от кризата заради продължаващото на много места затваряне на магазини и ограничаването на туризма, се казва още в позицията на LVMH.

Акциите на компанията поскъпнаха със завидните 71% през миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още