Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Прогнозата за печалба на Nordstrom е помрачена от трудностите в сектора

Компанията извърши промяна в мениджмънта и премина към еднолично управление с главен изпълнителен директор в лицето на Ерик Нордстром

Прогнозата за печалба на Nordstrom е помрачена от трудностите в сектора

Източник: Ройтерс

Акциите на Nordstrom поевтиняха, след като компанията представи умерена прогноза за печалбата си на фона на царящия песимизъм в сектора на търговията на дребно, съобщава Bloomberg.

Компанията предвижда печалбата през 2020 г. да е между 3,25 долара на акция и 3,50 долара на акция, като средната стойност в този диапазон е по-ниска от средната оценка на анализаторите за 3,49 долара на акция. Предвижда се приходите от продажби да нараснат с между 1,5% и 2,5%.

Още по темата

Компанията извърши промяна в мениджмънта - премина към еднолично управление с главен изпълнителен директор в лицето на Ерик Нордстром, а Пит Нордстром беше посочен за президент и главен търговски директор.

Nordstrom се опитва да преодолее тревожните тенденции в сектора на универсалните магазини, като предлага на купувачите нови услуги, включително продажба на дрехи втора употреба или възможността за наемане на дрехи.

Конкурентите на пазара J. J. Penney и Macy's отчетоха спадове в продажбите през четвъртото тримесечие, като и двете компании се опитват да подобрят бизнеса си, докато потребителите се насочват към онлайн пазаруването.

„Чрез нашия фокус върху клиентите, ефективността на запасите и дисциплината на разходите постигнахме подобрение в тенденциите при продажбите“, каза изпълнителният директор Ерик Нордстром.

Ръководителите на компанията изпробват нови формати на магазини, включително концепция Nordstrom Local, която сега се разширява до повече градове. В Nordstrom Local няма стоки, тези локации служат като пункт за получаване на онлайн поръчки и за осъществяване на връщания, като същевременно предоставят възможност за персонални стайлинг консултации и шивашки услуги.

Компанията заяви, че не включва в изчисленията за бъдещите си финансови представяния потенциалното въздействие от коронавируса.

Акциите на Nordstrom отбелязаха спад в цената си с 12% в края на търговията в Ню Йорк във вторник, преди да компенсират част от загубата, като към 11:07 ч. в сряда фючърсите сочат за спад с 2,85%. Ценните книжа на компанията поевтиняха с около 18% тази година.

По статията работиха: Десислава Йорданова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Европейски съд нанесе удар на Nestle