IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата за печалба на Nordstrom е помрачена от трудностите в сектора

Компанията извърши промяна в мениджмънта и премина към еднолично управление с главен изпълнителен директор в лицето на Ерик Нордстром

11:35 | 04.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Акциите на Nordstrom поевтиняха, след като компанията представи умерена прогноза за печалбата си на фона на царящия песимизъм в сектора на търговията на дребно, съобщава Bloomberg.

Компанията предвижда печалбата през 2020 г. да е между 3,25 долара на акция и 3,50 долара на акция, като средната стойност в този диапазон е по-ниска от средната оценка на анализаторите за 3,49 долара на акция. Предвижда се приходите от продажби да нараснат с между 1,5% и 2,5%.

Компанията извърши промяна в мениджмънта - премина към еднолично управление с главен изпълнителен директор в лицето на Ерик Нордстром, а Пит Нордстром беше посочен за президент и главен търговски директор.

Nordstrom се опитва да преодолее тревожните тенденции в сектора на универсалните магазини, като предлага на купувачите нови услуги, включително продажба на дрехи втора употреба или възможността за наемане на дрехи.

Конкурентите на пазара J. J. Penney и Macy's отчетоха спадове в продажбите през четвъртото тримесечие, като и двете компании се опитват да подобрят бизнеса си, докато потребителите се насочват към онлайн пазаруването.

„Чрез нашия фокус върху клиентите, ефективността на запасите и дисциплината на разходите постигнахме подобрение в тенденциите при продажбите“, каза изпълнителният директор Ерик Нордстром.

Ръководителите на компанията изпробват нови формати на магазини, включително концепция Nordstrom Local, която сега се разширява до повече градове. В Nordstrom Local няма стоки, тези локации служат като пункт за получаване на онлайн поръчки и за осъществяване на връщания, като същевременно предоставят възможност за персонални стайлинг консултации и шивашки услуги.

Компанията заяви, че не включва в изчисленията за бъдещите си финансови представяния потенциалното въздействие от коронавируса.

Акциите на Nordstrom отбелязаха спад в цената си с 12% в края на търговията в Ню Йорк във вторник, преди да компенсират част от загубата, като към 11:07 ч. в сряда фючърсите сочат за спад с 2,85%. Ценните книжа на компанията поевтиняха с около 18% тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още