Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Производителят на бижута Pandora отчете 37% ръст на печалбата

Компанията ще повиши дивидента и ще започне програма за обратно изкупуване на акции

Производителят на бижута Pandora отчете 37% ръст на печалбата

Снимка: Ройтерс

Датският производител на бижута Pandora отчете 37% ръст на нетната печалба през четвъртото тримесечие след 40-процентен скок на продажбите. Компанията ще увеличи годишния дивидент с 38%, предава MarketWatch.

Положителният финансов резултат за периода октомври-декември възлиза на 1,01 млрд. датски крони (155 млн. долара), което е ръст от 37% на годишна база. През последното тримесечие на 2013 г. компанията спечели 739 млн. крони.

Още по темата

Приходите от продажби са нагоре с 40% до 3,96 млрд. крони при 2,82 млрд. крони година по-рано. Оперативната печалба е с 55% повече до 1,38 млрд. крони.

За финансовата 2014 г. ръководството реши да повиши дивидента до 9 крони на акция. Освен това мениджмънтът на производителя на луксозни стоки ще инициира програма за обратно изкупуване на акции до 3,9 млн. броя през текущата година. Целта е до 2016 г. да се намали акционерният капитал.

За 2015 г. oт Pandora очакват приходи от продажби за 14 млрд. крони, което е ръст от 17% спрямо приходите за 11,94 млрд. крони, реализирани през цялата 2014 г. Прогнозата за брутния марж е за 37%.

От Pandora съобщиха още, че са сключили стратегическо споразумение в Китай и са подписали сделка с базираната в Хонконг компания Oracle Investment за съвместно разпространение на бижутата на датския производител в страната.

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Защо казино Сезам навлиза в бизнеса с онлайн залози?