IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на китари Gibson излиза от процедурата по фалит с ново ръководств

Китарите са ценени от поколения легендарни изпълнители

17:36 | 24.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на китари Gibson, който не слизаше от сцената през десетилетията на американския рокендрол, сменя ръководството си, като компанията планира да излезе от процедурата по фалит на 1 ноември, предаде Асошиейтед прес.

В съобщение днес компанията от Нешвил обяви, че Джеймс "ДжейСи" Кърли ще стане президент и главен изпълнителен директор. Кърли е работил за Levi Strauss като президент на марката Levi's и член на ръководния екип на компанията.

Нат Зилка ще бъде председател на съвета на директорите при новия мажоритарен собственик инвестиционната фирма KKR.

Досегашният главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите Хенри Юшкевич ще има едногодишен консултантски договор, за да помогне при прехода.

Китарите Gibson са ценени от поколения легендарни изпълнители. Когато почина Чък Бери, любимата му черешово-червена китара Gibson бе закрепена на вътрешната страна на капака на ковчега. Дейвид Боуи предпочете "Gibson L4" от 1989 година, когато стана фронт мен на групата Tin Machine.

Gibson е основана през 1894 г. и се намира в Нешвил, щата Тенеси. Компанията прави също и пиана.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още