IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пръстен с розов диамант бе продаден за 32 млн. долара на търг в Хонконг

Това дава добър сигнал на пазара на диаманти, коментира Bloomberg

15:52 | 28.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.christies.com</em></p>

Снимка: www.christies.com

14,93-каратов розов диамантен пръстен беше продаден за 32 млн. долара на търг на Christie’s в Хонконг, което донесе известно облекчение на пазара на висок клас диаманти на фона на волатилния аукционен сезон, пише Bloomberg.

Овалният камък, поставен на пръстен с по-малки диаманти, се продаде след триминутна надпревара. Очакваше се, че той ще се продаде за максимум 43 млн. долара.

Продажбата следва колебливия сезон на търговете в Женева, където Sotheby’s не успя да продаде Raj Pink, 37-каратов камък, който се очакваше да достигне цена от 30 млн. долара.

Розовите диаманти са смятани за едни от най-редките и най-високо оценяваните скъпоценни камъни в света.

По-рано тази година Sotheby’s постави рекорд за скъпоценен камък, продаван на търг, с продажбата на 59,6-каратовия Pink Star за 71 млн. долара. Купувачът е базираният в Хонконг търговец с бижута Chow Tai Fook Jewellery Group.

Аукционът на Christie’s се случи точно след като стар модел Patek Philippe беше продаден за 2,9 млн. долара от Philips в Хонконг. Това е най-високата цена за часовник, давана някога на търг в Азия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още