IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Publicis очаква през 2021 г. резултатите ѝ да се върнат до нивата преди Covid-19

Бизнесът на компанията се възстановява с премахването на ограниченията, наложени заради коронавируса

10:19 | 22.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

 

Френската компания Publicis заяви, че тази година финансовите ѝ резултати ще се върнат към нивата отпреди пандемията, след като органичният растеж през второто тримесечие е надминал пазарните очаквания и нивата от 2019 г., предава Ройтерс.

Третата по големина рекламна група в света, след британската WPP и базираната в САЩ Omnicom, миналата година беше силно засегната от значителното намаляване на източниците на приходи на пазара, след като клиентите ѝ свиха рекламните си бюджети, за да се справят с кризата с Covid-19.

Publicis, която е успяла да привлече нови клиенти с обещаващи таргетирани кампании, базирани на масиви от данни, сега очаква да се справи със загубата от миналата година по-рано от очакваното.

“Предполагаме, че търсенето на данни и директни потребители няма да спре заради пандемията“, коментира пред репортери главният изпълнителен директор Артур Садун.

Приходите от продажби в Съединените щати, най-големият пазар на Publicis и източник на повече от половината от нейните приходи, са нараснали с 15,2% през трите месеца до юни, подкрепени от силното представяне на дигиталния ѝ бизнес Sapient и от компанията за данни Epsilon, които са записали съответно 27% и 31% ръст.

„Като гледаме темповете на растеж на Epsilon и Sapient, сме уверени в способността си да постигаме резултати“, твърди Садун.

На ниво група тримесечните приходи от продажби са се увеличили със 17,1% до 2,54 млрд. евро. Те са надминали прогнозата на анализаторите за 12,9% органичен растеж. Освен това са се увеличили с 2% спрямо две години по-рано.

Publicis, която притежава агенции като Leo Burnett и Saatchi & Saatchi, заяви, че силното представяне се дължи на новото ускорение на бизнеса в Съединените щати и продължаващия растеж в Азия. И двата региона записаха 7% спрямо 2019 г.

С премахването на блокадите бизнесът на Publicis в Европа е нараснал с 23 на сто от ниското базово ниво от миналата година, но все още изостава от нивото преди пандемията.

Компанията прогнозира органичен растеж от 7% за цялата година и 17% оперативен марж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още