Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Puma получава държавен кредит за 900 млн. евро

По-големия дял е осигурен от държавната банка за развитие KfW

Puma получава държавен кредит за 900 млн. евро

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Подобно на по-големия конкурент Adidas, и друга германска компания за спортни стоки – Puma, също се нуждае от финансова подкрепа от държавата в рамките на причинената от коронавируса криза. Puma си осигури заем от 900 милиона евро, за да преодолее периода с по-ниски продажби и приходи, съобщи базираната в Херцогенаурах компания в четвъртък.

Държавната банка за развитие KfW поема 625 млн. евро, останалата част идва от консорциум от единадесет други банки. През първото тримесечие приходите от продажбите паднаха с 1,3 процента до 1,3 милиарда евро, но оперативната печалба спадна наполовина до 71,2 милиона евро.

Още по темата

Второто тримесечие ще бъде още по-лошо, се казва в изявлението. В момента Puma генерира само около 50 процента от нормалните си приходи, защото повече от половината магазини са затворени заради противоепидемични мерки.

В средата на април конкурентът Adidas вече си осигури държавен заем от 2,4 милиарда евро, така че производителят на маратонки да може да плаща на своите служители и доставчици дори и по време на кризата.

Всички предприети до момента мерки за икономии не са достатъчни, заяви тогава директорът на Adidas Каспер Рорстед, оправдавайки решението. Така например служители са били прикрепени към мярката на правителството за работа на съкратено работно време, а заплатите на мениджърите са били намалени. „Освен това е нужен достъп до допълнителна ликвидност за справяне с тази криза", подчерта мениджърът на Adidas.

 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Японски компании подкрепят своите продажби в Китай с реклами на живо