IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ralph Lauren избра за нов изпълнителен директор бивш мениджър в P&G

Патрис Луве ще застане начело на американската компания на 17 юли

17:22 | 17.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Модната къща Ralph Lauren избра висшия мениджър от Procter & Gamble Патрис Луве за свой главен изпълнителен директор повече от три месеца, след като предшественика му напусна компанията заради различия с основателя Ралф Лорън, съобщава Ройтерс.

Назначаването на Луве ще влезе в сила от 17 юли, като тогава той ще получи място и в управителния съвет, заяви компанията.

Последно Луве бе групов президент на глобалното подразделение за продукти за красота на P&G, което има в портфолиото си 12 бранда, включително Head & Shoulders, Olay и Pantene.

Намирането на правилния партньор, който да работи с мен, за да ни отведе напред към нашата революция, бе мой основен фокус през последните няколко месеца и съм развълнуван, че Патрис се присъединява към нашия талантлив екип“, заяви главният председател Ралф Лорън в изказване в сряда.

Луве бива назначен, след като бившият главен изпълнителен директор Стефан Ларсон се оттегли през февруари след само година на позицията заради различия с Лорън по посоката, в която да поеме компанията по отношение на продуктите, маркетинга и пазаруването от страна на клиентите.

Ralph Lauren ще представи финансовите си резултати в четвъртък. Акциите на компанията поевтиняха леко преди отварянето на борсата в САЩ в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още