IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разочароващите продажби на Tiffany костваха поста на шефа на компанията

Главният изпълнителен директор Фредерик Куменал е освободен от компанията

17:37 | 06.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на американския търговец на скъпи бижута Tiffany & Co Фредерик Куменал е освободен от поста му. Както съобщи късно в неделя компанията в Ню Йорк, напускането на Куменал влиза в сила веднага.

Бордът на директорите на концерна е разочарован от последните финансови резултати. Докато компанията търси наследник на Куменал, задълженията му ще изпълнява председателят на борда и бивш главен изпълнителен директор Майкъл Дж. Ковалски, предава Ройтерс. 

Tiffany, известна с годежните пръстени със 130-годишна история, се бори със спад на продажбите заради по-слабия туристически трафик и по-силния долар, който изяжда стойността на приходите от пазарите извън САЩ.

През януари търговецът обяви, че продажбите за ноември и декември са по-слаби от очакванията. На американския пазар приходите на Tiffany от магазини, отворени преди повече от година, отчитат спад от 4 на сто на годишна база, а в Европа понижението е от 11 на сто. Благодарение на силен ръст в Азия обаче понижението на глобално ниво остава в разумните граници от 1%.

Компанията възнамерява да представи данните за четвъртото тримесечие и цялата фискална година на 17 март.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още