IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разводът на Березовски стана най-скъпият във Великобритания

Точната сума по споразумението за развод не е известна, но според някои източници тя може да е над 100 млн. британски паунда

10:05 | 23.07.11 г.
Разводът на Березовски стана най-скъпият във Великобритания

Руският олигарх Борис Березовски и бившата му съпруга постигнаха най-голямото споразумение за развод като сума в британската съдебна история, заяви адвокатът й Дебора Леви пред AFP.

Березовски и Галина Бешарова се разведоха през юли 2010 г., след като той призна, че е имал неразумно поведение, казва Леви.

Те не е пожелала да уточни размера на сумата, но според някои източници споразумението може да е на стойност над 100 млн. британски паунда.

„Страните разрешиха въпроса дружески и държат да се спазва дискретност“, посочва Леви.

Предишният рекорд за споразумение за развод във Великобритания беше поставен от застрахователен брокер, който плати на бившата си съпруга 48 млн. паунда през 2006 г.

52-годишната Бешарова е втората съпруга на Березовски. Те сключват брак през 1991 г., след като са се запознали 10 години по-рано. Имат две деца, но е известно, че са прекарали заедно само две години от брачния си живот.

65-годишният Березовски живее на Острова в доброволно изгнание. Той забогатя от разпродажбата на държавни активи през 90-те години след разпадането на Съветския съюз, но се скара с администрацията на Владимир Путин и получи политическо убежище във Великобритаия през 2003 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още