IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реал спечели Шампионската лига, но повечето пари са за Ювентус

“Старата госпожа” е заработила 109 млн. евро от турнира през тази година

16:24 | 05.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианският Ювентус загуби финала в Шампионската лига от Реал Мадрид с 1:4, но за сметка на това клубът може да се похвали, че прибра най-високите приходи от тазгодишното издание на турнира, изчислява специализираният сайт football-italia.net.

„Старата госпожа” е заработила 109 млн. евро по време на кампанията. Това включва приходите от спонсори, телевизионни права и продажба на билети.

В същото време победителят от надпреварата Реал Мадрид е далеч назад в тази своеобразна класация, като ще се задоволи с 80,9 млн. евро от участието си в турнира.

Ювентус е и първият клуб, който преминава котата от 100 млн. евро по приходи от Шампионската лига. Голямо значение за това има фактът, че в турнира участваха само 2 италиански отбора, но Рома отпадна още в предварителните кръгове. Така пазарният дял на “бианконерите” бе по-голям и те трябваше да делят приходите от ТВ права единствено с Наполи.

Тимът от Неапол също може да се похвали с доста солидни приходи от участието си в Шампионската лига. Клубът спечели 65,7 млн. евро през настоящия сезон.

За сравнение, участникът на полуфинала Атлетико Мадрид ще трябва да се задоволи с приходи от 59,9 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
boyanpa
преди 6 години
Последно колко отбора са участвали от Италия? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още