IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой китайци са посетили Тайланд през февруари

През тази година Тайланд очаква 38 милиона туристи, включително над 10 милиона от Китай

21:01 | 21.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Туризмът е онзи дар, който продължава да радва Тайланд благодарение на Китай.

Посетителите от най-населената държава в света са достигнали рекордните 1,2 милиона през февруари, привлечени от празниците около Лунната нова година, показват данни от Министерството на туризма в Банкок, цитирани от Bloomberg.

През тази година Тайланд очаква общо 38 милиона туристи, включително над 10 милиона от Китай.

Отношенияте на Тайланд с китайските туристи не винаги са били толкова добри. Броят на посетителите се понижи към края на 2016 г., когато тайландската администрация попречи на операторите да вкарват големи групи от Китай за почивки на по-ниски цени. Тези ограничения в крайна сметка бяха смекчени и оттогава броят на китайските туристи в страната се покачва.

Туризмът фомира около една пета от тайландската икономика и е важен двигател на растежа на военното правителство, което пое властта преди почти четири години. Но бумът разкрива нови предизвикателства пред инфраструктурата и заплашва да създаде по-големи разходи за околната среда заради големия брой посетители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още