IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордните доставки на Tesla увеличиха богатството на Мъск с над 30 млрд. долара

Книжата на компанията за електромобили поскъпнаха с близо 50% през 2021 г.

22:35 | 03.01.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск увеличи преднината си като най-богатия човек в света, след като Tesla съобщи, че е надминала предишния си рекорд за доставени автомобили, предава Bloomberg.

Богатството на Мъск е нараснало с 30,5 млрд. долара в понеделник до 300,8 млр. долара, сочи Индексът на милиардерите на Bloomberg. Книжата на производителя на електромобили поскъпнаха с 12,2% до 1186,31 долара към 14,21 ч. в Ню Йорк, след като резултатите на компанията за четвъртото тримесечие надминаха очакванията на анализаторите за доставките ѝ на автомобили.

Книжата на Tesla поскъпнаха с близо 50% през 2021 г., като тласнаха пазарната ѝ капитализация до над 1 трлн. долара.

Мъск, който притежава около 18% от книжата на Tesla, продаде акции на обща стойност 10 млрд. долара от ноември насам в рамките на план за намаляване на дела си в компанията с 10 на сто и генериране на средства, за да плати данъците си.

Нетното му богатство достигна 340 млрд. долара миналата година, като изпревари коригираното към инфлацията нетно състояние на Джон Рокфелер и за кратко го превърна в най-богатия човек в съвременната история.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
dd22
преди 2 години
Илон Мъск залужава да е най-богатият на света. Човека развива ключови технологии достъпни за много хора по света ( със среден и над него доход за 1-ви и 2-ри свят ).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още