IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтите по време на пандемията подкрепиха отчета на Home Depot

Тримесечните приходи на компанията са скочили с 23 на сто

14:12 | 18.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Home Depot отчете 23% ръст на тримесечните си приходи от продажби, след като потребителите останаха по домовете си заради пандемията и се насочиха към ремонтни дейности, пише CNBC.

В резултат на новините цената на акциите на компанията за стоки за дома и ремонти скочи с 2,6% преди началото на борсовия ден.

В отчета си за второто тримесечие Home Depot разкри, че нетната ѝ печалба е достигнала 4,33 млрд. долара, или 4,02 долара на акция. Това е с 25% повече спрямо сумата от 3,48 млрд. долара, или 3,17 долара на акция, година по-рано.

Анализатори, анкетирани от Refinitiv, очакваха печалбата на акция да е в размер на 3,71 долара.

От своя страна нетните приходи от продажби са скочили с 23,4 на сто до 38,05 млрд. долара, надминавайки прогнозите за 34,53 млрд. долара.

Приходите от продажби в обекти, отворени от поне година, са нараснали с 25% в рамките на тримесечието.

Подобно на много други компании по време на пандемията през май Home Depot се отказа от годишната си прогноза заради нарастващата несигурност, свързана с Covid-19 и нейното влияние върху цялата икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още