Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Remy Cointreau подсказа за "изключителен" растеж на печалбата си

Добрите резултати са за първата половина на фискалната година на компанията

Remy Cointreau подсказа за "изключителен" растеж на печалбата си

Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

Производителят на алкохолни напитки Remy Cointreau прогнозира „изключителен“ растеж на оперативната си печалба за първото полугодие на фискалната 2021/2022 г., след като приходите му от продажби нараснаха с 23,7%, повече от очакваното за второто тримесечие, подкрепени от силното търсене на премиум коняк в Съединените щати, Китай и Европа, предава Ройтерс.

За цялата година производителят на коняка Remy Martin и ликьора Cointreau, който потвърди, че ще увеличи значително маркетинговите си разходи през втората половина на годината, заяви, че се прицелва към силен растеж на оперативната печалба и приходите. Компанията не дава конкретни данни, свързани с прогнозата.

„За фискалната 2021-2022 г. Remy Cointreau запазва увереността в способността си да се представи по-добре от изключителния пазар на спиртни напитки и очаква силен растеж на приходите от продажби, подкрепен основно от представянето през първата половина на годината“, посочва компанията в изявление.

Приходите за трите месеца до 30 септември са 352,2 млн. евро, което представлява растеж от 23,7% на годишна база и надмина очакванията на анализаторите за 20,8% ръст.

Още по темата

Продажбите на коняк са достигнали 265 млн. евро, или с 26,9% повече спрямо година по-рано, което отразява изключително силното представяне в Китай по време на празника за средата на есента.

Фискалната година Remy Cointreau започва на 1 април и завършва на 31 март.

През юли групата прогнозира „отлично“ първо полугодие, след като увеличи повече от два пъти органичните си приходи от продажби за първите три месеца, защото баровете и ресторантите бяха отново отворени след блокадите в Европа и Съединените щати.

Въпреки това компанията разочарова анализаторите с годишната си прогноза за 14-16% растеж на органичните приходи и печалбата.

През първата половина на годината продажбите на групата нараснаха с 52% на годишна база, включително 55,2% ръст за коняка.

По-големият конкурент Pernod Ricard в четвъртък обяви, че има солиден растеж на продажбите, който може да се забави през фискалната 2022 г., след като голямото търсене в Китай, САЩ, Индия и Европа помогна на компанията да отчете приходи от продажби за първото тримесечие, надминаващи прогнозите.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ще взриви ли Ювентус футбола в Италия?