IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резервациите на Royal Caribbean растат

Засега ефектът на делта варианта върху круизния бизнес е слаб

20:16 | 04.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Eva Marie Uzcategui/Bloomberg</em></p>

Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg

Royal Caribbean Group заяви, че общите ѝ резервации са нараснали, а при краткосрочното търсене на круизи се наблюдава лека промяна, свързана с делта варианта на коронавируса, предвид по-широкото възстановяване на туристическата индустрия, предава Ройтерс.

Круизните оператори започнаха отново да поемат на плавания от пристанищата на САЩ през юни, като превозват предимно ваксинирани пътници и екипаж с ограничен капацитет. Това се случи след продължителни разговори с Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията относно здравните протоколи и тези за безопасност.

Възобновяването на плаванията се случи повече от година след като компаниите от сектора преустановиха операции, но няколкото случая на борда през последните седмици и нарастващият брой на заразените с делта варианта в Съединените щати предизвикаха опасения, че възстановяването на круизната индустрия може да се забави.

Royal Caribbean заяви, че през юни седмичните резервации са скочили с около 90% в сравнение с предходното тримесечие, след като туристическата индустрия се възстановява от влиянието на пандемията.

Компанията отчете коригирана нетна загуба от 1,3 млрд. долара за второто тримесечие, завършило на 30 юни, а сумата е почти същата като тази година по-рано.

Цената на акциите на Royal Caribbean се понижи с 2% преди началото на борсовия ден в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още