IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Burberry за първото тримесечие задминаха очакванията

Това ще даде тласък на усилията на новия изпълнителен директор за преструктуриране на британската компания

10:47 | 12.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британската компания Burberry отчете в сряда продажби за първото тримесечие, които задминаха очакванията. Това със сигурност ще подкрепи новия главен изпълнителен директор Марко Гобети в опитите му да се възползва от възстановяването на пазара за луксозни стоки в Китай, докато преструктурира бизнеса на компанията в САЩ, коментира Bloomberg.

Приходите от търговия на дребно на групата за луксозни стоки нарастват с 3% на базисна основа до 478 млн. паунда (613,2 млн. долара), което е над оценките на анализаторите за 471 млн. паунда. Сравнимите продажби се увеличават с 4% спрямо оценки за 2,5% през първото тримесечие.

Burberry заяви, че резултатите са подкрепени от силното представяне в континентален Китай, който допринася с между 4% и 6% растеж в Тихоокеанския регион. Великобритания е лидер в Европа, а представянето на американските континенти остава слабо със спад между 1% и 3%, заяви компанията.

Гобети, бивш ръководител на Celine към LVMH, пое поста главен изпълнителен директор на Burberry този месец от Кристофър Бейли, който ще продължи кариерата си в компанията като творчески директор. Като част от подготовката за прехвърлянето на лидерския пост компанията намалява разходите и рационализира брандовете си в опит да повиши рентабилността.

Американският бизнес на Burberry продължава обаче да спъва компанията. Британската група се оттегля от търговски центрове, които не са на първокласни места, и скъсява периодите на разпродажби, за да даде тласък на цените и да засили имиджа си.

Компанията остави прогнозите си за печалбата преди данъци за фискалната година без промяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още