IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рибката Дори - царицата на боксофиса в Северна Америка

Продължението на "Търсенето на Немо" отново се изкачи до първото място, изпреварвайки новите премиери

11:25 | 27.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Finding Dory Facebook Page</em></p>

Снимка: Finding Dory Facebook Page

Филмът на Walt Disney “Търсенето на Дори“ запази първата си позиция в боксофиса в Северна Америка за втора седмица, надминавайки по резултати дебютиращия „Денят на независимостта: Нова заплаха“, пише Bloomberg.

Продължението на „Търсенето на Немо“ генерира 73,2 млн. долара от продажби този уикенд в кината в САЩ и Канада, обяви ComScore. BoxOfficePro.com прогнозира 75 млн. долара.

„Денят на независимостта“ се класира на второто място в боксофиса с приходи в размер на 41,6 млн. долара, които се оказаха под очакванията. Дебютът е по-слаб от този на „Денят на независимостта“, който се появи по кината преди 20 години. Освен това филмът струва два пъти повече.

Според BoxOffice Mojo продължението на “Денят на независимостта“ е струвало над 165 млн. долара, включително десетки милиони за маркетинг. Очакваше се лентата да дебютира, събирайки между 57 и 62 млн. долара. Самото студио прогнозира премиерата да му донесе 45 млн. долара.

Филмът ще генерира около 135 млн. долара в САЩ и Канада от всичките си прожекции в двете страни, твърдят анализаторите на BoxOfficePro.com. Първият филм успя да събере 306,2 млн. долара на вътрешния си пазар.

„Търсенето на Дори“ успя да генерира 396,9 млн. долара в цял свят за 10-те дни след премиерата си. Предстои лентата да дебютира на още пазари, включително в Германия, Италия, Великобритания, Япония, Бразилия и Мексико, обявиха от Disney. Дългоочакваният филм е продължение на лентата „Търсенето на Немо“ на Pixar, която излезе през 2003 г. Новата продукция се радва на 94% позитивни ревюта от критиците в сайта RottenTomatoes.com.

Сред новите филми този уикенд се нареди и „Опасни води“ на Sony Corp., който събра 16,7 млн. долара и се класира на четвърто място. Очакваше се лентата да донесе 14,7 млн. долара.

„Свободният щат“, разпространяван от STX Entertainment, се изкачи до петото място, генерирайки 7,77 млн. долара приходи, макар че прогнозата беше за 10 млн. долара.

Филмът на Amazon Studios “Неоновият демон“ събра 606 594 долара от продажби в общо 783 локации. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още