IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Richemont съкращава 200 работни места в Швейцария

Слабото търсене на часовници засяга все повече бизнеса на компанията за луксозни стоки

17:58 | 14.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Richemont планира да съкрати повече от 200 места в производството на часовници в Швейцария, твърди синдикатът Unia. Това се случва на фона на опитите на компанията да свие бизнеса си заради oтслабващото търсене, пише Bloomberg.

Най-голямото съкращение вероятно ще засегне марките Piaget и Vacheron Constantin, обяви говорителят на Unia. Richemont се е свързала със синдиката в края на миналата седмица и ще се срещне с представители на служителите утре. Компанията отказва да коментира въпроса.

Новините за съкращенията идват 10 дни след като председателят Йохан Рупърт заяви, че премахва поста главен изпълнителен директор в рамките на най-големите мениджърски промени в компанията от 2009 г. насам.

Индустрията за швейцарски часовници се сблъска с най-тежките си времена от кризата през 70-те и 80-те години, когато електронните часовници заплашиха да изместят напълно механичните. Свиването на търсенето в Азия се пренесе в Европа и САЩ през тази година, а това накара Richemont да изкупи обратно от търговците на дребно част от часовниците си и да насочи фокуса си към по-достъпни модели.

Компанията, чието пълно име е Cie. Financiere Richemont, вече съкрати около 100 работни места тази година, като по-голямата част бяха в най-големия ѝ бранд Cartier. 

Този месец Richemont обяви, че оперативната печалба за първата половина на фискалната ѝ година е спаднала с 43% до 798 млн. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още