IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт Дауни Джуниър е най-високоплатеният актьор

Списание Forbes определи кои актьори са спечелили най-много през последната година

15:15 | 22.07.14 г.
<p>
	Робърт Дауни Джуниър. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Робърт Дауни Джуниър. Снимка: архив Ройтерс

Холивуд прави все повече филми с актьори „еднодневки“ - такива, които лесно могат да бъдат заменени. Специалните ефекти и екшън сцените, необходими за създаването на блокбъстър, струват много повече. Всички филмови студиа могат да спестят пари, като наемат не много известни актьори. И ако тези участници в снимките могат лесно да бъдат заменени в продълженията, толкова по-добре, пише Forbes.

Ако има актьор, който се е доказал в точно противоположното, това е Робърт Дауни Джуниър. Той изкара милиони, играейки Железния човек, а за втора поредна година успява да оглави списъка на Forbes за най-добре платени актьори. Дауни е спечелил 75 млн. долара между юни 2013 г. и юни 2014 г. - същата сума, с каквато се сдоби и миналата година.

За да оцени печалбите на актьорите, Forbes говори с агенти, продуценти, адвокати и други хора от индустрията, за да установи колко точно е спечелила всяка знаменитост в посочения период.

Дауни запазва позицията си на най-високоплатен актьор в Холивуд благодарение на факта, че за Marvel ще бъде изключително трудно да направи продълженията на „Железния човек“ и „Отмъстителите“ без него. Лентите на Marvel, в които Дауни играе, са спечелили почти 4 млрд. долара в световния бокс офис и милиони от домашно видео, да не говорим за милионите, които филмите генерират от продажбата на свързани стоки.

Disney, която притежава Marvel, иска да задържи успехите толкова дълго, колкото може, независимо дали ѝ харесва да плаща на Дауни толкова, колкото той поиска.

Актьорът не е единственият супергерой в списъка тази година. Крис Хемсуърт, който играе Тор, не е достатъчно известен, за да влезе в Топ 100 на знаменитостите, но се класира пети в тази класация, тъй като за година се е сдобил с 37 млн. долара. Продължението на „Тор“ - „Тор: Светът на мрака“ надмина по резултати първата част, така че се очаква, че Хемсуърт ще може да преговаря за по-голям хонорар за участието си в третата лента от поредицата.

Дуейн Джонсън не е играл супергерой, но може да се поспори по въпроса заради участието му в новия филм „Херкулес“. Бившият кечист се нарежда на второ място в списъка на най-добре печелещите актьори, благодарение на 52-та млн. долара, които е спечелил за година.

Кои са останалите актьори в Топ 10 на престижната класация можете да видите в нашата галерия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още