IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роджър Федерер вече играе със собствeна марка обувки

Моделът се казва Roger Pro и е разработен специално за него, разказа редакторът на Gol.bg Веселин Коларов

15:57 | 12.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

След точно 407 дни извън корта легендата на тениса Роджър Федерер се завърна, доказвайки, че изминалата година, белязана от пандемията, не е загубена откъм бизнес начинанята му.

"За първи път в професионалната си кариера (при появата си на турнира в Доха, бел. ред.) той беше с различни от Nike обувки. Вече играе с обувки на швейцарската компания On, в която Маестрото е съсобственик. Моделът се казва Roger Pro и е разработен специално за него". Това разказа редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Тенис обувките са направени за стъпалото на швейцареца и за специфичните му изисквания. В подметката има високоефективна пяна, която служи за сигурност на краката. Заобленият дизайн на подметката е предназначен да поддържа плавни преходи, докато Маестрото се движи по корта. Между подметката и горната част има 100%-ви карбонови влакна, които поглъщат енергията при приземяване“, обясни Коларов.

Към момента моделът не е наличен за купуване. От On уточняват, че това е първи прототип и следващи версии на обувките ще се разработват на база на обратната връзка от Федерер. Очаква се, когато има нов модел, старият да бъде пуснат на пазара.

"Последният мач на Маестрото беше преди 14 месеца, когато загуби от Новак Джокович на 1/2-финалите на Australian Open. Швейцарската легенда имаше сериозна контузия в коляното, но вече е здрав. Това си пролича при впечатляващата му победа след толкова дълго отсъствие. Той елиминира ракета №1 на Великобритания Дан Еванс в три сета на турнира в Доха. Но 20-кратният шампион от Големия шлем вчера отпадна от Николоз Басилашвили от 1/4-финалите в Катар. После Федерер написа в Туитър, че отказва участие в Дубай, за да си върне формата с тренировки", разказа Коларов.

Още от разговора вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още