IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolex подсилва партньорството си със спортното събитие SailGP

1 млн. долара е наградата за победителите в състезанието по плаване с ветроходни лодки

15:39 | 11.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Швейцарският производител на луксозни часовници Rolex засилва своето присъствие на спортната сцена благодарение новото спортното събитие SailGP, подкрепено от основателя на Oracle Лари Елисън, съобщава Ройтерс. 

„Продуктите с марка Rolex ще бъдат видими по време на всички етапи от събитието SailGP и ще бъдат поставени на всички шест катамарана модел F 50 – най-бързите състезателни лодки в света“, обявиха от Sail GP.

Събитието ще стартира в петък в Сидни, противопоставяйки шест лодки една срещу друга, всяка с дължина от над 15 метра и развиващи скорост от над 50 възела.

Екипите от Австралия, Китай, Франция, Великобритания, Япония и САЩ са били събрани с помощта на бившия победител от Американската купа Ръсел Каутс и самия Елисън.

Състезанието ще бъде излъчено и чрез видео стрийминг във Facebook, като в същото време ще се предлага и мобилно приложение, собственост на SailGP.

Наградата за победителите от състезанието ще бъде в размер на 1 млн. долара, посочват организаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още