IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роналдо ще стане най-високоплатеният играч в историята на Висшата лига

Той ще получава 770 810 долара на седмица

17:54 | 29.08.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Кристиано Роналдо ще печели над 560 хил. паунда (770 810 долара) на седмица в рамките на двегодишния си договор с „Манчестър Юнайтед“, съобщи Telegraph Sport, без да уточнява откъде има информацията.

Английският футболен клуб обяви споразумение с „Ювентус“ за закупуването на португалската звезда в петък. Сделката на стойност 19,7 млн. паунда слага край на по-ранни опити на конкурентния клуб „Манчестър Сити“ да привлече играча.

„Манчестър Юнайтед“ ще плати на „Ювентус“ първоначални 12,85 млн. паунда, а още 6,85 млн. паунда ще бъдат платени по-късно за Роналдо в зависимост от представянето на клуба и на играча.

Роналдо се завръща в „Манчестър Юнайтед“ около 12 години след като напусна отбора, за да играе за испанския гигант „Реал Мадрид“. След сделката книжата на английския клуб поскъпнаха с 5,8% на нюйоркската фондова борса в петък.

Клубът потвърди трансфера на Роналдо след споразумение за личните условия на играча, получаването на визата и след медицинските му прегледи.

Очаква се Роналдо да изиграе първата си среща за сезона срещу „Нюкясъл“ на 11 септември. Той отбеляза 118 гола в 292 мача за „Манчестър Юнайтед“, когато последно игра за клуба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 2 години
съобщи Telegraph Sport, без да уточнява откъде има информацията. ----- ... и вие като правоверна жълта медия.. разпространявате непроверена информация! ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още