Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Русия очаква до 5 млрд. долара приходи от олимпиадата в Сочи

Данните са заложени във всички варианти на прогнозите за платежния баланс, внесен за разглеждане в парламента на страната

Русия очаква до 5 млрд. долара приходи от олимпиадата в Сочи

Снимка: Ройтерс

Положителният ефект от провеждането на Зимните Олимпийски игри през 2014 г. в руския град Сочи се оценява на 4-5 млрд. долара, става ясно от проекта „Основни насоки на общата държавна парично-кредитна политика за 2012 г. и за периода 2013-2014 г.“, внесен днес в руската Държавна дума и цитиран от ИТАР-ТАСС.

В документа на руската централна банка се посочва, че във всички варианти на прогнозите за платежния баланс през 2014 г. е отчетен „положителният ефект от провеждането на ХХII- рите Зимни Олимпийски игри, оценяван на 4-5 млрд. долара“.

Базовата прогноза за платежния баланс на страната за 2012-2014 г. е съставена въз основа на предположенията, че цената на Уралски петрол ще остава  относително стабилна на нива между 97 и 101 долара за барел.

В два от вариантите се отчита и вероятност за отклонение на цените от посочения диапазон с 25% в посока на понижение и повишение.

Очаква се през периода 2013-2014 г. ръстът на брутния вътрешен продукт да варира между 3,5% и 4,8%, а инфлацията да се колебае между 4% и 5% през 2014 г.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Австрия превръща родния дом на Хитлер в полицейски участък