IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair иска по-строги ограничения за продажбите на алкохол на летищата

В събота трима буйстващи пътници бяха свалени от самолет на авиокомпанията, пътуващ от Дъблин до Ибиса

21:05 | 18.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ryanair призова за повече ограничения върху продажбите на алкохол на летищата, съобщава ВВС.

Авиокомпанията предложи ограничение до две питиета за пътуващите и забрана на продажбите на алкохол на летищата преди 10 ч. Предложението идва, след като самолет, пътуващ от Дъблин до Ибиса, трябваше да кацне неочаквано в Париж в събота заради трима буйстващи пътници.

Те бяха свалени от самолета, след като той кацна на парижкото летище „Бове“, и бяха задържани от френската полиция.

„Летищата са длъжни да въведат тези превантивни мерки, за да ограничат прекомерната употреба на алкохол и проблемите, които тя създава, вместо да позволяват на пътниците да пият прекалено преди полетите си“, съобщи Ryanair в комюнике.

„Напълно несправедливо е летищата да могат да се възползват от неограничената продажба на алкохол на пътниците и да оставят авиокомпаниите да се справят с последиците за сигурността“, се казва още в съобщението.

Относно собствената си политика за продажбите на алкохол по време на полет Ryanair съобщи, че на борда на самолетите й в действителност се продава много малко алкохол, тъй като всичките й полети са на кратки разстояния.

Ryanair е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа, която превозва 130 млн. пътници на година с над 2 хил. полета на ден от около 215 летища в Европа и Северна Африка.

„Нашият кабинен екипаж е напълно обучен да се справя с продажбите и консумацията на алкохол от клиентите“, отбелязва авиокомпанията.

Говорител на летището в Дъблин заяви, че макар поведението на някои хора на борда на самолета на Ryanair да е „явно неприемливо“, предложените от авиокомпанията ограничения върху алкохола са „драконовски“.

Те ще „засегнат всички пътници заради поведението на много, много малко малцинство от пътуващите по въздух“, заяви говорителят.

Миналия месец Ryanair обяви рекордни годишни резултати, като печалбата й след облагането с данъци скочи с 10% до 1,45 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още