IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair очаква билетите през лятото да са с 5-10% по-скъпи спрямо 2019 г.

По-малкият капацитет и засиленото търсене от страна на пътниците вече вдигат цените за тези, които търсят полети за след юни

15:08 | 05.04.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нискобюджетната авиокомпания Ryanair очаква средните цени на самолетните билети през пиковия летен сезон на тази година да бъдат с около 5-10% по-високи спрямо предпандемичните нива за същия период през 2019 г., заяви главният изпълнителен директор на групата Майкъл О'Лийри във вторник, цитиран от Ройтерс.

По-малкият капацитет и засиленото търсене от страна на пътниците вече вдигат цените на билетите за тези, които търсят полети за след юни. О'Лийри казва за ирландския вестник Independent, че има „много силни“ предварителни резервации.

Това, което виждаме в момента, са цени, които са малко по-ниски, отколкото бяха през 2019 г. преди Covid за март, април и май. Те са с между 5 и 10% по-високи към момента за юни, юли, август и септември“, казва О'Лийри.

Мисля, че цените на билетите през пиковите летни месеци ще бъдат по-високи с между 5 и 10%“.

Ирландската нискобюджетна авиолиния – най-голямата в Европа по брой на пасажерите, съобщи в понеделник, че броят на пътниците е надвишил предпандемичните нива за пръв път този месец.

О'Лийри, който казва за вестника, че няма намерение да се пенсионира след близо 30 години начело, добави, че ще бъде твърде оптимистично да се каже, че Covid-19 е приключил за авиоиндустрията, но и не очаква „паника заради Covid” това лято.

Пътуванията силно се възстановяват. Мисля, че на хората им писна. Заключени сме у дома през последните две години с разговори по Zoom. Те искат отново да пътуват. Семействата искат отново да ходят на почивки“, казва той.

Виждаме това много силно този Великден и това лято. Предварителните резервации са много силни, но мисля, че ще има известни сътресения“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още