IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръкопис на Джоан Роулинг отива на търг

"Приказките на барда Бийдъл" е лично написана и илюстрирана от авторката на "Хари Потър"

10:53 | 09.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Феновете на литературната поредица „Хари Потър“ ще имат възможност да наддават за частица от историята през следващата седмица, когато книга, лично написана и илюстрирана от писателката Джоан Роулинг бъде предложена на търг на Sotheby’s в Лондон, предава Ройтерс.

„Приказките на барда Бийдъл“ е едно от шестте копия, които авторката е създала собственоръчно, за да ги подари на онези, които са помогнали за издаването на историята на момчето магьосник. Очаква се екземплярът да достигне цена между 300 хил. и 500 хил. паунда (378 хил. - 630 хил. долара) по време на аукциона, който ще се проведе във вторник.

Седмо копие е било създадено през 2007 г. за търг, който имаше за цел да събере пари за благотворителна кампания, организирана от Роулинг. Тя носеше името Lumos и събра 1,95 млн. паунда.

„Приказките на барда Бийдъл“ включа пет магьоснически приказки, оставени на героинята Хърмаяни Грейнджър от Албус Дъмбълдор в последната книга от поредицата - „Хари Потър и Даровете на смъртта“.

Ръкописът, който е предложен на търг, е бил подарък на редактора Бари Кънингам, който сключва договор с Роулинг и издава първата книга от серията „Хари Потър и Философският камък“. Книгата съдържа лично посвещение от Роулинг.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още