IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на износа на швейцарски часовници с 18% през февруари

Индустрията бележи ръст главно заради развиващите се пазари в Азия

17:18 | 22.03.11 г.
Ръст на износа на швейцарски часовници с 18% през февруари

Износът на швейцарски часовници през февруари тази година е нараснал в сравнение с данните за индустрията година по-рано показвайки, че търсенето на аксесоарите за измерване на времето е стабилно и нараства, основно благодарение на пазара в Китай.

Швейцария е изнесла през февруари часовници за 1,4 млрд. швейцарски франка (1,56 млрд. долара), показват данни на швейцарските митнически служби, съобщава The Wall Street Journal.

В реално изражение износът на часовници е нараснал с 21%, а в номинално изражение ръстът спрямо същия месец на миналата година е близо 18%.

„Нивата на износ през февруари остават високи и съпоставими с тези от януари 2011 година, като индустрията регистрира най-силния си февруари месец в историята“, се казва в доклада на Федерацията.

Основните производители на часовници в Швейцария са Swatch Group AG, Compagnie Financiere Richemont SA и Rolex.

Часовниците, заедно с машинните части, са една от основните движещи сили за износа на Швейцария през последните месеци, като най-силен ръст на търсенето се наблюдава от страна на развиващите се пазари от Азия и особено от Китай и Хонконг.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още