IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на приходите на казината в Макао се забавя заради тайфуни

Първият от двата тайфуна е засегнал енергийното и водно снабдяване в някои казина в единствената китайска територия, където хазартът е позволен

13:42 | 01.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръстът на приходите на казината в Макао се е забавил през август след ускоряването си през предишните три последователни месеца заради тайфуни, които са прекъснали операциите в най-големия хазартен център в света, съобщава Bloomberg.

Брутните постъпления от хазарт са се увеличили с 20,4% до 22,7 млрд. патака (2,8 млрд. долара) през август, сочат данни, представени от Gaming Inspection and Coordination Bureau на Макао в петък. Това надвишава медианната оценка за ръст от 18,5% в проучване на Bloomberg сред осем анализатори. Приходите от хазарт се бяха повишили с 29,2% през юли на годишна база.

Първият от двата тайфуна е засегнал енергийното и водно снабдяване в някои казина в единствената китайска територия, където хазартът е позволен. Въздействието на прекъсванията, които накараха компании като Deutsche Bank и Sanford C. Bernstein & Co. да понижат прогнозите си за ръста на приходите от хазарт за август, може да се окаже неочаквано влошаване на индустрията, която от година насам се възстановява въпреки усилията на Китай да ограничи капиталовите потоци.

Акциите на казината поскъпнаха преди данните и запазиха това си представяне и след представянето им.

Казината в Макао печелят от нарастващия брой посетители за поне една вечер, както и от разходите на играчи с големи залози. Посетителите поне за една вечер са се увеличи с 11% през юли, а туристите, идващи само за ден, са намалели. Тъй като посетителите с преспиване са похарчили четири пъти повече от еднодневните туристи, това ще увеличи приходите и печалбата на операторите на казина, сочи коментар на Bloomberg Intelligence от 25 август.

Приходите от играчите на високи залози стоят зад растежа на хазартния център тази година. Suncity Group, най-големият хазартен оператор в Макао, очаква ръст от около 40% на всички залози за миналия месец, заяви миналата седмица Андрю Ло, главен изпълнителен директор на Suncity Group Holdings – публичното дружество на групата. Прогнозата за общите залози е да се увеличат с над 30% тази година, допълни той.

Въпреки това операторите на казина се тревожат, че усилията на Китай да ограничи изходящите парични потоци в крайна сметка ще се отрази на бизнеса им. Централната банка на Китай наложи контрол, след като парите, напуснали Китай миналата година, стигнаха 816 млрд. долара, сочат данни, събрани от Bloomberg. Макао се смята за основно място, откъдето изтича капитал, използвано както от физически лица, така и от корумпирани държавници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още