Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

С масло на „Българска роза” годишно се произвеждат 2,3 млн. френски парфюма

Дружеството ще отбележи тази година 70-и юбилей

С масло на „Българска роза” годишно се произвеждат 2,3 млн. френски парфюма

Розобер в село Певците, община Карлово, 22 май 2015 г. Снимка: Архив Ройтерс

Един от най-големите местни производители на розово масло - „Българска роза” АД – Карлово, е сред основните доставчици за парфюмерийните къщи в Грас, Франция. Всяка година с българското „течно злато“, както е известно розовото масло, две трети от големите парфюмерийни къщи в света произвеждат над 2,3 млн. парфюми.

Така за последните 5 години българската компания е доставила на водещите производители на парфюми масло от роза Дамасцена, което е било вложено в над 11 млн. парфюми от световноизвестни марки, информира дружеството.

Компанията произвежда и собствени линии козметични продукти, които се изнасят както в цяла Европа, така и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипините. 

Още по темата


На 26 май 2018 г. „Българска роза“ ще отпразнува 70-ия си юбилей по време на Празника на розата в Карлово.

„Българска роза” АД е основана през 1948 г. От 1997 г. фирмата е публично акционерно дружество с основен акционер „Стара планина холд”. Компанията е член на Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика, на Международната федерация на производителите на етерични масла и аромати (IFEAT) и Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Дружеството е първият притежател на защитено наименование за произход „Българско розово масло“ от българското патентно ведомство.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ефектът на коронавируса: Шанхай измести Лондон като най-свързания по въздух град