IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сам Назарян и амбицията му да възроди един емблематичен хотел

Богаташът вярва, че е аутсайдер, тъй като мнозина не са склонни да приемат бизнес идеите му

12:05 | 18.10.14 г.
<p>
	<em>Сам Назарян. Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Сам Назарян. Снимка: архив Ройтерс

Сам Назарян, импресарио, известен с това, че някога е къпал моделите в своя нощен клуб в Лос Анджелис с шампанско, иска да стане следващия голям магнат в хотелиерския бизнес и нещо повече.

"Марката, която ми отговаря, e Virgin”, твърди Назарян, който смята, че корпоративната му визия е подобна на тази на главния изпълнителен директор на Virgin Atlantic Ричард Брансън, пише CNN.

Но за да стигне дотам, той трябва да направи инвеститорите щастливи.

Последният му проект е най-амбициозният му до момента. Той възражда емблематичния Sahara Hotel в Лас Вегас. Новият хотел ще носи името SLS Las Vegas и няма да прилича по нищо на своя предшественик.

Имотът обединява няколко марки, включително ресторантите Katsuya и Unami Burger, както и нощните клубове The Sayers Club и LiFE. Назарян се надява, че те ще привлекат нови посетители в Лас Вегас и най-вече по-младите, които се интересуват от казина, скъпи вечери и партита с най-известните диджеи.

Въпреки това насочването на по-малко внимание към игрите носи по-голям риск. „Бизнес моделът няма да работи без приходите от хазарт“, твърди анализаторът на Moody's Пеги Холуей.

SLS отвори врати през август, а преди партито за откриването му Назарян изнесе пламенна реч пред персонала, признавайки предизвикателствата и се постара да вдъхнови новия си екип, наричайки го „аутсайдер“.

Той вижда и себе си по този начин – въпреки богатството на семейството си, факта, че е посещавал гимназия в Бевърли Хилс, и има редица успехи.

"Аутсайдер не отразява непременно това къде си израснал, а е състояние на ума“, посочва Назарян. „Когато си амбициозен и усещаш, че в теб има желание да направиш нещо, в което хората не вярват, че можеш да направиш“.

Назарян е роден в Иран, но семейството му се мести в САЩ след революцията. Баща му натрупва състояние, инвестирайки в компания, която по-късно става част от Qualcomm. В момента бащата на Назарян е милиардер, а богатството му е помогнало за осъществяването на хотелиерските амбиции на Сам.

Компанията на последния – SBE, в момента разполага с шест хотела, 23 нощни клуба и 48 ресторанта.

Назарян е изминал дълъг път от 2005 г. насам, когато New Yorker му прави портрет, започвайки с описанието на външния му вид: „Той носи масивен златен часовник и опали на ръкавелите, както и гривна, направена от диаманти“. Днес той носи консервативни тъмни костюми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още