IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само няколко месеца преди Олимпийските игри са продадени едва половината билети

Бразилия се сблъска с политическа и икономическа криза в момент, в който трябва да се справя и със заплахи за сигурността на туристите

16:55 | 04.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Възможно е да има доста свободни места на Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято. До момента са продадени само половината билети, а до събитието остават само няколко месеца. В тази връзка бразилският министър на спорта Рикардо Лейсер търси начини да насърчи продажбата на билети, пише CNN.

Той заяви пред местния вестник Fohla, че правителството на Бразилия може да купи билети, които да бъдат раздадени на държавните училища. По думите му властите трябва да работят и за затвърждаване на вярата в чужденците, че страната може да бъде добър домакин на игрите и да осигури сигурността на туристите.

Страната се намира в центъра на политически вълнения и огромни протести, а властите в момента обмислят искането за импийчмънт на президента Дилма Русеф.

Лейсер беше избран да замени бившия министър на спорта, който подаде оставка преди няколко дни.

Икономиката на страната преживява колапс, тъй като се намира в най-лошата си рецесия от 25 години.

Освен това не е ясно дали изграждането на съоръженията за Олимпийските игри ще приключи, тъй като организаторите се сблъскват с проблеми с финансирането, а през януари бюджетът беше намален с 500 млн. долара.

Съществуват опасения, че Бразилия няма да успее да привлече туристи на игрите и заради страховете от високата престъпност и заплахите от тероризъм. Страната планира да използва двойно повече охрана от тази в Лондон през 2012 г. по време на същото събитие.

Спортистите и здравните експерти пък са притеснени за наличието на комари, които пренасят вируса Зика и лобират игрите да бъдат отложени. Властите се противопоставиха на тази идея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още