IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ празнуват по-различен Ден на благодарността заради коронавируса

Много семейства се събират да празнуват по видеовръзка вместо на живо

20:24 | 26.11.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Sarah Silbiger/Bloomberg</em></p>

Снимка: Sarah Silbiger/Bloomberg

САЩ празнуват днес един по-различен Ден на благодрността заради пандемията от коронавирус - традиционният парад на търговската верига Macy's в Ню Йорк е ограничен до предавано по телевизията събитие, а много семейства, вместо на живо, се събират да празнуват по видеовръзка, предаде Ройтерс.

Парадът на Macy's по случай Деня на благодарността е спектакъл, който радва децата от почти век, но тази година е силно ограничен заради пандемията. Маршрутът му е значително намален, търговците на балони са заменени от специални платформи и няма да се позволява събирането на зрители по улиците, както преди. Събитието ще бъде излъчено от телевизия NBC във всички часови зони на САЩ.

Хоспитализациите за COVID-19 в САЩ достигнаха вчера рекордните 88 000, а специалисти предупреждават, че Денят на благодареността може да съдейства за значително увеличение на смъртните случаи, които досега са над 260 000 в цялата страна.

Въпреки че Центърът за контрол и превенция на болестите посъветва хората да си останат вкъщи за празника, почти 5 милиона американци са пътували със самолет от петък до вторник по данни на Управлението за сигурност на транспорта. Този брой обаче е над два пъти по-малък, отколкото през същия период на миналата година.

За много американци годишният ритуал за събиране с роднини и приятели, за да отпразнуват и си спомнят за благословенията на живота и да хапнат традиционнита пуйка, картофена салата и тиквеник, е достатъчно важно събитие, за да поемат риска от евентуално заразяване.

Национално проучване на Медицинския център "Уекснър" към щатския университет на Охайо показва, че почти 40 процента от американците планират да присъстват на "рисковано събиране" през празничния сезон - с над 10 присъстващи или с хора извън тяхното домакинство, а една трета не възнамеряват да спазват изискване за носене на маски.

Много хора все пак са се отказали от плановете си за пътуване и вместо това ще се свържат с близките си чрез компютърните програми FaceTime или Zoom. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Геювете искат ако е възможно Тръмп да изчезне. Даже ако може въобще да не се споменава името му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
хаха ... за вестникарите Тръмп го няма ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Забанили Железную Леди ТРAМПA!https://youtu.be/JdET2Cq9A4QНай-демократично!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Аа, някой щат няма ли да празнува разкритите измами на Бидона ?Большая ПОБЕДA Tpaмпa!https://youtu.be/EhmcRZcCe-w
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още