IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sesame бонус прогноза за финалния мач от Купата на България

17 години минаха от последното издание на Вечното дерби, в което директно се решаваше съдбата на трофей

10:12 | 09.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Sesame.bg</em></p>

Снимка: Sesame.bg

17 години. Точно толкова минаха от последното издание на Вечното дерби, в което директно се решаваше съдбата на трофей. Купата на България е заложена на карта, а Левски и ЦСКА ще влязат в най-важния си сблъсък през последните 10 години. Датата е 15 май, а в следващите редове ще разгледаме и най-изгодните възможности за залог с помощта на Sesame бонус за първи депозит.

Пътят до финала

Армейците стартираха защитата на трофея с мач Хебър Пазарджик. Последва успех с 2:0 срещу Арда в повторение от финала през изминалата година. Съперник на четвъртфиналите бе носителят на Купата от предходното издание – Локомотив Пловдив. В двата мача от полуфиналите ЦСКА трябваше да се справи със Славия. „Червените“ допуснаха шокираща загуба у дома на реванша, но две спасени дузпи от Димитър Ефтимов пратиха феновете в еуфория.

Левски стартира с успех над Марек. На осминафиналите бе надигран Септември Симитли с 7:0. Последва нов двубой със Септември, този път срещу софийският тим с това име. Полуфиналите бяха повече от зрелищни – срещу новият стар шампион Лудогорец. Момчетата на Станимир Стоилов взеха две победи над разградчани и показаха, че вече спокойно могат да бъдат считани за един от най-силните отбори у нас. Елтън вкара още в третата минута на реванша и прати своя тим във финалния мач от Sesame Купа на България.

Какво ни показват коефициентите на Сезам бг?

Ставките за победа в редовното време са абсолютно равни – по 2.80. Равенството, респективно продължения, е оценено на 3.30. Коефициентът за под 2.5 гола в мача е 1.50, което е доста логично, тъй като така завършиха 4 от последните 5 мача между двата тима.

ЦСКА на стендбай

Стадион „Българска армия“ е празен през последните мачове и това показва категоричната оценка на феновете за случващото се в техния любим клуб. ЦСКА се раздели със Стойчо Младенов, който бе заменен от огромно име – Алан Пардю. Британският джентълмен тръгна с 0 победи в първите си три мача и голова разлика от 0:7. „Червените“ обаче се съвзеха в последния мач преди финала и разбиха Славия с 3:1. През седмицата имаше още една добра новина – пресконференция за новия стадион. Точно това трябва да бъде и голямата цел пред клуба в следващите години. Лошите резултати могат да бъдат обяснение с изчерпания състав. Огромна част от титулярите ще напуснат след края на сезона, а ЦСКА ще гради нов отбор за n-ти път през последните години. Мотивацията за финала обаче остава много силна. Феновете също ще бъдат на линия и ще дадат пореден шанс на своите любимци. Предстоящите 90 минути могат да успокоят феновете и да дадат стабилен картбланш за новия мениджър. Евентуална загуба обаче ще задейства поредното сътресение и ще задълбочи кризата в отношенията между привържениците и ръководството на тима.

Левски в невиждан подем

Левски загуби шампионатния си двубой срещу Лудогорец на 13 май, но не загуби нито веднъж в последните два месеца. Нещо повече, „сините“ допуснаха и само едно равенство – точно срещу ЦСКА под проливния дъжд на Националния стадион „Васил Левски“. Левски се намира в ужасяваща серия от 10 поредни мача без успех над вечния съперник. Тя обаче не трябва да се взима под особено внимание, тъй като бе преди ерата на Станимир Стоилов. Хасковският специалист преобрази тима. Дори можем да кажем, че го направи непобедим. Левски играе доста впечатляващо, а резултатите са изумителни. При това, постигнати с група от 13-14 футболисти. Последните две дербита завършиха при резултат 0:0, но се изиграха при доста неблагоприятни метеорологични условия.

Левски записа суха мрежа в последните си 4 мача. Преди това Лудогорец прониза два пъти Пламен Андреев в първия мач от полуфиналите за Сезам Купа на България. Преди този мач „сините“ не допуснаха гол и в мачовете срещу Пирин и Черно море. Стоилов обеща, че ще разчита на тийнейджъра Андреев за Купата и вероятно ще спази обещанието си и за финалния мач.

Крайна прогноза

Не можем да се отървем от клишето, че във един финал всичко може да се случи. Ние обаче считаме, че ще видим попадения. Левски е в супер форма, включително и в нападение, където Билла Бари не е особено ефективен, но безспирната му работа позволява на халфовете да вкарват. Елтън не може да бъде спрян от никой в България, включително и националът Иван Турицов, който изпита сериозни затруднения в двата мача от пролетната фаза на първенството. Жорди Кайседо пък е най-класният играч у нас и ще може да се справи с младока Пламен Андреев. Още повече, че Греъм Кери се върна към най-добрите си дни и даде три прекрасни асистенции в последния мач срещу Славия. Нашето предложение е на де се хвърляте за оувър, а да предпочетете пазара „и двата отбора да отбележат гол“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още