IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Oracle продава имение за 28,5 млн. долара

Лари Елисън ще се раздели с имота си с площ от над 10 декара на източния бряг на езерото Тахо

10:10 | 01.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изглед от имението. <em>Снимка: Chase International</em></p>

Изглед от имението. Снимка: Chase International

Милиардерът, съосновател и главен изпълнителен директор на американският технологичен концерн Oracle Лари Елисън е обявил за продажба имението си с площ от над 10 декара на източния бряг на езерото Тахо за 28,5 млн. долара, съобщава Wall Street Journal.


Имотът в Гленбрук, Невада, бе замислен като основното жилище на Елисън край Тахо. Той обаче реши да си построи имение с площ от над 30 декара на северния бряг на езерото, като се очаква то да бъде завършено тази година.

Предлаганият за продажба имот включва основна къща с площ от близо 860 кв. м с шест спални и девет бани. Има и звукоизолирана зала за прожекции, фитнес салон, стая за билярд, библиотека и сауна. Основната спалня разполага с два дрешника и две бани, като всяка е с ръчно изработена японска вана.

Освен основната къща в имота има и къща за гости с площ от 123 кв. м, която е с две спални и три бани, както и още една постройка с площ от 272 кв. м. с лице към езерото с пет спални и пет бани.

Имотът има и частен пясъчен плаж, два кея, плаващ док и вълнолом. Има и допълнителна постройка с площ от близо 40 кв. м с място за слънчеви бани и барбекю на покрива.
Обособени са терасирани градини, езеро, поток, малък водопад, отопляема алея и вътрешни дворове, съвременна система за сигурност и караулно помещение.

Районът, където е разположен имотът, е известен като "банановия обръч", тъй като е много слънчев. Много от именията наоколо са големи семейни къщи, които се предават от поколение на поколение и рядко излизат на пазара.

Имението в Гленбрук е строено в продължение на 3 години. През 2006 г. Елисън плати 11,7 млн. долара за основната къща и парцел от 6,5 декара. През 2009 г. купи още два парцела за общо 3,3 млн. долара. Освен имението в Инклайн Вилидж, Елисън притежава и още един имот от 51 декара в Гленбрук, придобит чрез три сделки за общо 29 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още