IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на подразделението за часовници в LMVH се отказа от оперативната си роля

69-годишният Жан-Клод Бивер обаче остава неизпълнителен председател на бизнеса

16:14 | 20.09.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Жан-Клод Бивер се отказва от оперативните си отговорности като ръководител на подразделението за часовници в компанията за луксозни стоки LVMH. Това е заявил самият той пред Ройтерс в телефонен разговор.

„Отказвам се от оперативните си отговорности, но оставам неизпълнителен председател на подразделението за часовници на LVMH и трите му бранда часовници – TAG Heuer, Zenith и Hublot”, заяви 69-годишният Бивер.

Оттук нататък вече няма да съм част от работата още от рано сутринта, каза той. „Просто ще идвам по-късно, за да видя дали са готови“, допълни Бивер, който страда от сериозни здравословни проблеми през последните месеци. Той заяви, че се справя по-добре, но все още не се е възстановил напълно.

Бивер, което е един от най-известните и успешни мениджъри в швейцарската часовникарска индустрия, се присъедини към LVMH през 2008 г., когато брандът Hublot, който управляваше, бе придобит от френската група. Той бе избран за ръководител на бизнеса с часовници на компанията през 2014 г.

Подразделението за часовници и бижута на LVMH отбеляза продажби за 3,8 млрд. евро през 2017 г., което е с 12% повече на годишна база, без да се отчитат валутните колебания и придобиванията. Отделът за бижута се управлява от друг и не е част от отговорностите на Бивер.

Той отказа да коментира медийните твърдения, публикувани във френското списание Challenges в сряда, че ще бъде заменен от Стефан Бианки, бивш главен изпълнителен директор на френската козметична група Yves Rocher.

Challenges съобщи още, че Фредерик Арно – 23-годишният син на председателя и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно, ще поеме повече отговорности в най-големия бранд часовници TAG Heuer като ръководител на стратегиите и дигиталния бизнес.

LVMH, която е най-голямата група за луксозни стоки в света, управлявана от семейство Арно, е отказала коментар.

Фредерик Арно вече работи в Tage Heuer през последните години като ръководител на свързаните технологии, най-вече с умните часовници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още