IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария детронира Сингапур като най-доброто място за живот за чужденците

Страната е смятана за добро място за отглеждане на деца и създаване на дом

16:23 | 04.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Швейцария изпревари Сингапур като най-доброто място в света за живот и работа за чужденците, съобщава Bloomberg.
Страната, в която се намират някои от най-големите частни банки в света, трейдъри и фармацевтични компании, оглавява класацията на HSBC Holdings. Швейцария се придвижва от осмото място миналата година благодарение на най-високите си оценки по критериите потенциал за печалба и стабилност.

Средната заплата в страната от 111,587 долара е с 47% по-висока в сравнение със средната заплата от 75 966 долара в 33-те страни, изследвани от HSBC за 12-то издание на ежегодната й класация. 70 на сто от чужденците заявили, че имали по-високи разполагаеми доходи след установяването си в Швейцария.

Въпреки че страната с прочути ски курорти – от Зермат до Вербие и Сен Мориц, получава високи оценки за качество на живота, тя заема съответно 31-о и 24-о място по усещане за задоволство и създаване на приятелства. От друга страна, Швейцария е смятана за страхотно място за отглеждане на деца и създаване на дом в дългосрочен план. Швейцария Швейцария

„Чужденците търсят не само финансова възвръщаемост от установяването на нов пазар. Те се стремят към баланс между работа и личен живот, обща среда, в която искат да отглеждат децата си, безопасност, а Швейцария се справя наистина добре във всички тези различни категории“, казва Джон Годард от HSBC в интервю за Bloomberg Television.

Сингапур, която оглавяваше класацията през последните четири години, сега остава на второ място. Десетката се допълва от Канада, Испания, Нова Зеландия, Австралия, Турция, Германия, ОАЕ и Виетнам.

Великобритания изостава

Сред останалите страни с най-голям скок в класацията са Турция, която се изкачва от 22-о на 7-о място, като получава най-висока оценка за отворените си и дружелюбни хора и лесното установяване в страната от чужденците. Испания се придвижва с девет позиции до четвъртото място, след като оглави подкатегориите за качество на живот, физическо и психическо здраве.

На другия полюс е Великобритания, която се свлича със седем места до 27-а позиция на фона на несигурността около Brexit, заради която страната остава на дъното по икономическа и политическа стабилност. В същото време тя оглавява подкатегорията за задоволство от живота и е на четвърто място по критерия кариерно развитие.

Швеция също е сред големите губещи, като заема 20-о място спрямо седма позиция година по-рано. Високите оценки за икономическа стабилност и баланс между работа и живот не са били достатъчни, за да компенсират трудностите за чужденците да създадат приятелства и да достигнат потенциала си в скандинавската страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още