Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Швейцарско село ще запази намерени преди години златни кюлчета

Минаха пет години, без собственикът да се появи

Швейцарско село ще запази намерени преди години златни кюлчета

Снимка: Архив Pixabay

Швейцарското село Клингнау в северната част на страната наскоро забогатя. Общината вече има право да задържи златни кюлчета за 100 хил. франка, намерени в полето преди пет години, съобщава The Local.

Според законодателството на Швейцария намерилите ценна вещ имат право да я задържат, след като минат пет години, ако междувремнно собственикът не е намерен или не се е появил. 

Още по темата

Двама ръботници от общината намериха златото, срито в найлонова торба, в полето през  2012 г., по информация на агенция ATS. Тъй като съкровището е открито, докато те са изпълнявали задълженията си към кметството, по закон те е трябвало да предоставят намереното на работодателя.

Разследването не успя да открие собственика, въпреки първоначалното подозрение за връзка с босненец, който е бил в затвора, когато златото е било открито.

Собствеността остана недоказана и нищо не успя да докаже връзката на златото с престъпление.

Малко преди да изтекат петте години, двама души се появиха с претенции към намереното, но след полицейско разследване претенциите им бяха определени като неоснователни, каза полицията.

Сега златните кюлчета стават официално собственост на  Клингнау, въпреки че двамата работници имат право на 10% от стойността им, казва ATS. 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Лесно ли се усвояват бонусите на Sesame?