IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силните празнични продажби донесоха възстановяване на ASOS

От компанията заявиха, че са напът да изпълнят годишните си планове и перспективите им остават непроменени

11:51 | 23.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Британският онлайн търговец на модни стоки ASOS надвиши очакванията на анализаторите за ръст на продажбите в ключовия за търговията празничен сезон, което показва, че ръководството се е заело с оперативните проблеми, които го затрудняваха през 2019 г.


ASOS заяви в четвъртък, че приходите от продажби на дребно са нараснали с 20% до 1,075 млрд. паунда (1,41 млрд. долара) за четирите месеца до 31 декември. Очакванията на анализаторите бяха за растеж от около 15%.

Въпреки че брутният марж е спаднал със 170 базисни пункта, ASOS заяви, че това е било планирано на фона на митата в САЩ и инвестициите за привличане на клиенти, съобщава Ройтерс.

Групата работи по преразглеждане на своите складови и технологични възможности, преминавайки от Великобритания към глобален модел, за да има по-добри възможности за растеж.

В прогнозата си за печалбата през юли от компанията подчертаха проблемите, които има, със складове в Атланта в САЩ и в германската столица Берлин, които се отразиха негативно на продажбите и увеличиха разходите. Въпреки това през октомври от Asos съобщиха, че тези проблеми са до голяма степен зад гърба й.

Резултатите от празничния сезон показват напредък за компанията.

Групата отчете добро представяне във всички региони за тримесечието на фона на рекорден Черен петък и силна активност на клиентите. Общите поръчки са нараснали с 20% до 27,7 млн.

От Asos заявиха, че са напът да изпълнят годишните си планове и перспективите им остават непроменени.

„Все още е началото на годината и предстои да се направи много, но сме окуражени от напредъка, който постигнахме досега. Оставаме уверени в способността си да се възползваме от значителната възможност пред нас ”, каза главният изпълнителен директор Ник Бейтън.

Акциите на ASOS, които бяха силно волатилни през последната година, се търгуват в Лондон с повишение в цената от над 5% минути преди 12 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още