Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Силните празнични продажби донесоха възстановяване на ASOS

От компанията заявиха, че са напът да изпълнят годишните си планове и перспективите им остават непроменени

Силните празнични продажби донесоха възстановяване на ASOS

Източник: Ройтерс

Британският онлайн търговец на модни стоки ASOS надвиши очакванията на анализаторите за ръст на продажбите в ключовия за търговията празничен сезон, което показва, че ръководството се е заело с оперативните проблеми, които го затрудняваха през 2019 г.


ASOS заяви в четвъртък, че приходите от продажби на дребно са нараснали с 20% до 1,075 млрд. паунда (1,41 млрд. долара) за четирите месеца до 31 декември. Очакванията на анализаторите бяха за растеж от около 15%.

Въпреки че брутният марж е спаднал със 170 базисни пункта, ASOS заяви, че това е било планирано на фона на митата в САЩ и инвестициите за привличане на клиенти, съобщава Ройтерс.

Групата работи по преразглеждане на своите складови и технологични възможности, преминавайки от Великобритания към глобален модел, за да има по-добри възможности за растеж.

Още по темата

В прогнозата си за печалбата през юли от компанията подчертаха проблемите, които има, със складове в Атланта в САЩ и в германската столица Берлин, които се отразиха негативно на продажбите и увеличиха разходите. Въпреки това през октомври от Asos съобщиха, че тези проблеми са до голяма степен зад гърба й.

Резултатите от празничния сезон показват напредък за компанията.

Групата отчете добро представяне във всички региони за тримесечието на фона на рекорден Черен петък и силна активност на клиентите. Общите поръчки са нараснали с 20% до 27,7 млн.

От Asos заявиха, че са напът да изпълнят годишните си планове и перспективите им остават непроменени.

„Все още е началото на годината и предстои да се направи много, но сме окуражени от напредъка, който постигнахме досега. Оставаме уверени в способността си да се възползваме от значителната възможност пред нас ”, каза главният изпълнителен директор Ник Бейтън.

Акциите на ASOS, които бяха силно волатилни през последната година, се търгуват в Лондон с повишение в цената от над 5% минути преди 12 ч. българско време.

По статията работиха: Десислава Йорданова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Корона кризата поставя предизвикателства и пред бирената индустрия