IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силните резултати на McDonald's в чужбина компенсираха забавянето в САЩ

Нетната печалба на веригата за бързо хранене се е повишила до около 1,50 млрд. долара през второто тримесечие

17:02 | 26.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

McDonald’s надхвърли очакванията за доларовите приходи от заведенията ѝ през второто тримесечие, като силната позиция на международните пазари е помогнала за компенсиране на слабостта в САЩ, предава Ройтерс.

Книжата на компанията, която е включена в индекса Dow Jones, поевтиняха с 0,2% в предборсовата търговия до 158,50 долара за акция, след като тя обяви по-ниски от очакванията продажби в установените си ресторанти в САЩ.

Веригите ресторанти в САЩ се борят за по-голям дял от бавно растящия пазар, като предлагат доларово меню, отстъпки от напитките, храни и напитки, включени в менюто за ограничено време, както и току-що приготвени ястия.

Продажбите на McDonald’s за тримесечието в ресторантите в САЩ, които съществуват най-малко от 13 месеца, са нараснали с 2,6%, като останаха под прогнозите на анализаторите, които очакваха ръст от 2,96%.

За сметка на забавянето на бизнеса в САЩ доларовите приходи на водещите международни пазари на компанията, сред които Австралия, Канада, Франция, Германия и Великобритания, са нараснали с 4,9%. Те надхвърлиха прогнозите на анализаторите, които очакваха ръст от 3,94%.

Това е помогнало продажбите в ресторантите на McDonald’s в цял свят, които съществуват от най-малко 13 месеца, да нараснат с 4% и да надхвърлят очакванията на анализаторите за растеж от 3,60%.

Нетната печалба се е повишила до около 1,50 млрд. долара, или 1,90 долара на акция, през второто тримесечие до 30 юни спрямо около 1,40 млрд. долара, или 1,70 долара за акция, година по-рано.

Приходите на компанията са намалели с 12% до 5,35 млрд. долара, но все пак са по-добри от прогнозите на анализаторите, които очакваха да достигнат 5,32 млрд. долара.

Книжата на веригата за бързо хранене са загубили 8% от стойността си от началото на годината, докато в същия период на миналата година те бяха поскъпнали с над 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още