IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скъпият и опасен финал на Шампионската лига

Изкуствено завишените цени на всичко затрудняват феновете на двата отбора, коментира редакторът на Gol.bg Веселин Коларов

11:26 | 31.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Тотнъм и Ливърпул ще се изправят един срещу друг утре в Мадрид, за да определят новия първенец на Европа. Двата клуба ще получат над 50 милиона евро от УЕФА от наградни фондове, заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

„В тази сума не влизат приходите от телевизионни права, рекламодатели и т.н. Мърсисайдци имат по-големи приходи от лондончани, защото записаха повече победи в груповата фаза на турнира“, обясни Коларов.

Той не пропусна да коментира и една от най-горещите теми около финала – изкуствено завишените цени на всичко, което затруднява феновете на двата отбора. "Самолетните билети от Острова до Мадрид стигат до 1300 паунда. Кметът на Ливърпул обвини английска нискотарифна авиокомпания в "изнудване" и определи ситуацията като "срамна". 67-годишен привърженик на Тотнъм се похвали, че ще пътува от Каляри до Мадрид, което ще му струва около 100 паунда. Резервирал е транспорт веднага след реванша с Аякс. Но има един проблем – не знае как ще се връща в Англия", каза още Коларов.

По думите му цените в хотелите също са много високи. "Две нощувки в хотел от три звезди стигат 1300 паунда. Обикновено са по 150. Има и барове, които няма да работят, защото се страхуват от английските вандали. Преди няколко дни вестник Marca излезе със заглавие: "Страх", което е достатъчно красноречиво", добави Коларов.

По телефона от Испания се включи и журналистът от в-к "Труд" Филип Зуберски. Той разказа повече за обстановката в Мадрид и завишените цени.

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още