IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След близо двугодишно търсене Richemont избра главен изпълнителен директор

Компанията отчете силен ръст на продажбите за първите пет месеца от фискалната ѝ година

10:45 | 10.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Швейцарският производител на луксозни стоки Richemont избра новия си главен изпълнителен директор, след като постът беше вакантен близо две години. Всичко това се случва в момент, в който компанията отчита силен ръст на продажбите за първите пет месеца от фискалната година, пише Financial Times.

Джером Ламбърт, който в момента е главен оперативен директор, ще поеме ръководството на Richemont веднага, като ще има задачата да ръководи групата, сред чиито марки се нареждат Cartier и Montblanc.

Назначението бележи голяма промяна след Йохан Рупърт, председателят и контролиращ акционер на групата, който се отказа от лидерския пост през ноември 2016 г. - ход, който е смятан за начин за начин за затвърждаване на позицията му.

Ламбърт „ще води развитието на стратегически планове, отразяващи дългосрочните цели и приоритети, утвърдени от борда“, коментира Рупърт в изявление.

Швейцарските и другите европейски производители на часовници и луксозни стоки се възстановяват след тежките 2015 и 2016 г., когато продажбите бяха засегнати от слабия икономически растеж и от ефекта от терористичните атаки в Европа.

Но те се сблъскват с бързо променящото се потребителско поведение, което е все по-свързано с онлайн продажбите.

През тази година Richemont пое пълен контрол над онлайн търговецаYoox Net-a-Porter и придоби базираната в Ирландия Watchfinder - онлайн борса за употребявани часовници. 

Приходите от продажби на Richemont за първите пет месеца от фискалната ѝ година, завършили на 31 август, са се увеличили с 25 на сто при постоянни валути, достигайки 5,7 млрд. евро, или с 22% при актуални валутни курсове.

Като се изключат приходите на Yoox и Watchfinder за периода, приходите са нараснали с 10% при постоянни валути и със 7 на сто при актуалните им курсове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още