IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите на казина в Макао излизат на протест за седми път

Те настояват за по-високи заплати, докато казината понасят негативи от новите антикорупционни мерки на китайското правителство

10:10 | 25.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Служители в казина в Макао планират да излязат на протест за седми път тази година, настоявайки за по-добро заплащане и по-добри условия на труд, пише Bloomberg.

“Очакваме 3000 души да излязат на протест и искаме 10% увеличение на работните заплати на всички работници под мениджърското ниво, най-вече на заплатите на дилърите”, посочва Клои Чао, генерален секретар на профсъюза Macau Gaming Industry Frontline Workers.

Протестиращите настояват и за залагане в закон на правилото, което забранява на чуждестранните дилъри да взимат работните им места. Сред исканията е и разширяването на забраната за пушене в казината, допълва Чао.

Шествието е планирано за късния следобед на 25-и август и в него ще се включат служители на Sands China, Galaxy Entertainment Group, Wynn Macao, Melco Crown Entertainment, SJM Holdings, Emperor Entertainment Hotel. Събралите се демонстранти ще се отправят към офиса на управителя на Макао Фернандо Чуи Сай-он, разкрива Чао.

Протестът се организира в отговор на влошаващите се условия на труд в единственото място в Китай, където казината са законни. Напрежението ескалира и заради новите правителствени мерки в Китай, насочени към борбата с корупцията, които се отразяват негативно на приходите от хазарт.

Очаква се нарастващите разходи за труд да намалят маржа на печалбата на собственика на казина Galaxy с 1-1,5%, коментира заместник-председателят на компанията Франсис Луи. По думите му фирмата ще започне да наема служители в края на тази година, като за разширяването на курорта си ще се нуждае от общо 8000 нови служители.

Разходите за труд на казината в Макао ще се увеличават с 10% до 15% годишно през следващите години, което ще повлияе негативно на маржовете на печалба, твърди анализаторът на Deutsche Bank Карен Тан.

Говорителите на Sands China, Wynn Macau, Melco Crown, SJM Holdings и MGM China не коментират исканията на протестиращите. Galaxy и Emperor категорично отказват коментар по темата.

Най-голямата демонстрация на служителите на казината в Макао се състоя през октомви 2013 г. По думите на говорителя на правителственото информационно бюро в Макао в нея са се включили общо 3000 души.

В момента Макао е изложен на натиск за политически промени, свързани с преизбирането на подкрепяния от Пекин Чуи на 31-ви август. Резултатът от изборите е предрешен, тъй като Чуи е единственият кандидат за новия петгодишен мандат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още