IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Burger King с 9,3% скок на борсата заради ръст на приходите

Компанията обяви и назначаването на нов главен изпълнителен директор

17:32 | 23.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Restaurant Brands International повишиха стойността си преди началото на търговията в САЩ днес, след като компанията обяви кой ще е новият ѝ главен изпълнителен директор и отчете ускоряване на приходите от продажби в обектите на Burger King и Tim Hortons, отворени от повече от година, пише Bloomberg.

Хосе Сил ще приеме управленския пост от Даниел Шварц, който става изпълнителен председател и съпредседател на борда на директорите. Сил има 18 години опит в Burger King, обяви Restaurant Brands.

Приходите от продажби в обектите на Tim Hortons, които оперират от над година, са нараснали с 1,9% в глобален мащаб през четвъртото тримесечие. Tim Hortons е верига заведения за кафе и понички на компанията. При Burger King ръстът също е бил с по-бърз темп от очакваното.

Подобно на своя основен съперник McDonald’s, Burger King се бори да запази инерцията на конкурентния американски пазар, където възможностите за доставка и промоциите правят по-трудно привличането и задържането на клиентите. Приходите на Burger King и Tim Hortons за третото тримесечие не оправдаха очакванията на анализаторите.

Цената на акциите на Restaurant Brands скочи с 9,3% до 6,31 долара в резултат от новините. От началото на годината книжата се радват на 9% ръст на стойността до вчерашния край на търговията след 15% спад през 2018 г.

Restaurant Brands повиши тримесечния си дивидент с 5% до 50 цента на акция, изплащани до април на акционерите, включили се до 15 март. Компанията заяви, че целта ѝ за дивидента за 2019 г. е 2 долара, в сравнение с 1,80 долара за миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още