IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София е на седмо място сред най-евтините столици за пътуване с такси в света

Най-скъпият град за придвижване с такси е Берн

16:43 | 29.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

София е седма сред най-евтините столици в света за пътуване с такси от 50 града, включени в глобалния индекс на цените на такситата, публикуван от британския сайт Silverdoor Apartments.

В българската столица пътуването с такси излиза 0,36 паунда (0,41 евро) на километър, което я поставя след Кайро, Мексико сити, Делхи, Букурещ, Манила и Ханой.

Сайтът изчислява общата цена на пътуването с такси като сбор от началната такса и цената за една миля, равняваща се на 1,6 км. В София тя възлиза на 0,94 паунда (1,06 евро).

Най-скъпите градове в света за пътуване с такси са Берн в Швейцария с обща цена от 10,66 паунда (12,05 евро), следван от Осло и Лондон със съответно 10,47 паунда (11,84 евро) и 8,44 паунда (9,54 евро).

Кайро е най-евтиният град в света за пътуване с такси с обща сума от едва 0,34 паунда (0,38 евро). Сайтът изчислява, че човек може да пропътува 96 км с такси в египетската столица на цената на входен билет за Египетския музей. Това би било достатъчно за пътуване от международното летище в Кайро до музея, обратно до летището и след това обратно до музея.

В същото време с цена от 9,54 евро пътуването една миля с такси от Лондонската кула до Victoria Palace Theatre може да ви струва колкото и самия билет за театъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още